Foredrag om den grønne omstilling og vores mad i Randers

dato

Onsdag den 22. januar 2025 byder Sct. Clemens Kirke i Randers på en spændende højskoledag med fokus på den grønne omstilling og vores madvaner. Ole G. Mouridsen fra Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, vil holde foredraget "Den grønne omstilling og vores mad".

Foredraget, som er en del af højskoledagene, vil dykke ned i, hvordan vi kan ændre vores kostvaner for at spise mindre kød og mere grønt. Dette skift er ikke kun vigtigt for vores sundhed, men også for klimaet og bæredygtigheden.

Den grønne udfordring

Ole G. Mouridsen vil belyse udfordringen ved, at grøntsager ofte mangler de grundsmage, som vi evolutionært er betinget til at eftertragte, såsom sødme og umami. For at gøre det nemmere at implementere en grønnere kost, vil han præsentere konkrete forslag og opskrifter, der kan praktiseres i eget køkken.

Smag og debat

Under foredraget vil deltagerne få mulighed for at smage på forskellige prøver, der illustrerer de forslag, der præsenteres. Efter en frokostpause, hvor deltagerne selv medbringer mad og drikke, fortsætter foredraget med mulighed for debat.

Højskoledagene, som afholdes hver anden onsdag, er åbne for alle interesserede voksne. Arrangementet starter med fællessang fra Højskolesangbogen og fortsætter med foredraget.

Praktisk information
Dato: Onsdag den 22. januar 2025
Tid: Kl. 10.30-13.30
Sted: Sct. Clemens Kirke, Parkboulevarden 15, 8900 Randers C
Entré: 70 kr. pr. foredrag eller 300 kr. for en sæson (1/2 år)
Tilmelding og betaling: Ved mødet til kassereren
Kontakt: Formand Hanne Hjørlund, tlf. 4034 4012



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut

Seneste på facebook