Flot holdindsats af Randers HK sikrer sejr over Horsens

Af: Randers HK

Næsten to måneders kamppause, spillerafgange og Coronaudbrud lyder ikke som den optimale optakt til 2022 første kamp, men det var spillerne i Randers HK heldigvis ligeglade med.

Med hård fight og en holdindsats uden lige sendte de Horsens hjem med et nederlag og lukkede i første omgang munden på de mange kritikkere, der ikke havde spået hjemmeholdet mange chancer i aftenens opgør.

En flot sejr endte det med på 27-26 – og resultatet antyder endda mere spænding, end hvad det reelt set var. For Randers-mandskabet bragte sig foran hele 27-23 med blot to minutter igen, inden gæsterne fik pyntet på stillingen. Det var Randers-pigerne naturligvis ligeglade med, og jublen kunne bryde løs efter 60 minutters rigtig flot håndbold fra Randers-talenterne.

En vaskeægte holdindsats
Fundamentet til sejren blev skabt allerede i første halvleg, hvor det fra første fløjt stod klart, at Randers-pigerne ikke havde tænkt sig at lade Horsens få de to point uden kamp. Julie Pontoppidan, der med Mai Kragballes afgang er blevet tildelt det store ansvar som primusmotor i angrebsspillet, styrede sit hold flot.

Hun var målfarlig selv og god til at skabe overtal udad i banen. Det gav plads til vores fløje, der alle tre var sikkerheden selv. Især Camilla Degn spillede en stor kamp med hele otte mål.

I modsatte ende af banen fightede pigerne i forsvaret. Ida Callisen og Sidsel Mejlvang delte øretæver ud, og Monika Kongsgaard stod en verdensklasse første halvleg med hele 50 %. Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause foran 13-11.

Skarpe debutanter
Randers HK var ovenpå, og Ole Bitsch var skarp til at få bragt hele bænken i spil. Alle kom ind og bidrog flot – også vores to debutanter, Ida Hoberg og Sarah Neess. Begge fik lov at eksekvere på straffekast, og begge kvitterede med to scoringer. Flot indsats af vores unge piger og et klart signal fra cheftræneren om, at de ikke blot er med for at varme bænken.

“I en tid, hvor vi praler lidt af vores unge talenter, er det værd at nævne, at vi altså har fire U19 spillere med på holdet. De er alle sammen inde og levere en ret stor rolle i den her kamp. Det er virkelig klasse, og det kan vi være stolte af i Randers,” lyder fra en imponeret Ole Bitsch.

Sejren giver tro på mere
Hele anden halvleg var hjemmeholdet et skridt foran, og selvom Horsens forsøgte sig med både offensivt forsvar, mandsopdækninger og 7 mod 6, var Randers-pigerne klar med løsningerne og kæmpede sejren hjem sammen som hold.

“Jeg tror, det kommer til at svinge rigtig meget i vores spil. Men når vi spiller på top, som vi gør i dag, så har jeg en fornemmelse af, at vi kan være med de fleste af de hold omkring os. Det her i dag var rigtig flot, og den lyst til at arbejde hårdt for sidemanden og virkelig være tilstede i kampen, det var virkelig flot. Jeg hæfter mig også ved, at vi kun har otte tekniske fejl, og det er utroligt flot,” understreger Ole Bitsch.

Ikke mange havde troet på, at hjemmeholdet kunne levere overraskelsen, men sejren er med til at give tro på flere sejre i foråret.

“Det har været en turbulent periode, men de ting vi har nået at arbejde med til træning har set fine ud, og det er også de tendenser, jeg ser i dag. Jeg er meget tilfreds. Sejren er med til at skabe en positiv stemning og en tro blandt pigerne på, at det kan lade sig gøre at vinde håndboldkampe,” siger Ole Bitsch.

Næste opgave venter på onsdag, hvor Randers HK spiller på udebane mod Herning-Ikast.

Randers HK – Horsens Håndbold Elite 27-26 (13-11)

Randers HK: Camilla Degn 8 (1), Julie Pontoppidan 4 (2), Signe Schaar 3, Tania Knudsen 3, Nicoline Olsen 3 (1), Sarah Neess 2 (2), Aia Raadshøj 2 og Ida Hoberg 2 (1).

Horsens: Nina Dano 6, Anne-Sofie Filtenborg 4, Maria Vestergaard 4, Majbritt Toft Hansen 3, Frederikke Gulmark 3, Laura Damgaard 2, Maria Holm 4 (3),

Kilde: Randers HK
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.