Foredraget vil give deltagerne en dybdegående indsigt i de udfordringer, som mange dyre-, plante- og svampearter står overfor i dag. Professor i biodiversitet, Rasmus Ejrnæs, vil indlede med at tage os tilbage til en tid, hvor planeten var rig på store eksotiske dyr, og hvor naturen blomstrede.
Historisk perspektiv på naturenHans Henrik Bruun, professor i økologi, vil fortsætte med en tidsrejse gennem det historiske landskab. Han vil fortælle om de blomster- og insektrige enge, der engang dominerede, og hvordan industrialiseringen af landbrug og skovbrug i 1800-tallet ændrede det danske landskab.
Naturens nutidige udfordringer og projekterPh.d. i biologi og naturrådgiver Anne Eskildsen vil afslutte med at fokusere på nutidens pres på biodiversiteten. Hun vil præsentere en række naturforbedrende projekter, der allerede er i gang eller planlagt i Danmark, og som involverer både private, myndigheder og erhvervsvirksomheder.
Foredraget vil give deltagerne en forståelse af naturens spilleregler og de naturlige økosystemer i Danmark. Det er afgørende at kende disse regler for at kunne give plads til de truede arter og vende tilbagegangen.
Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". For mere information og eventuel pladsreservation, kan du besøge foredragets hjemmeside.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Øster Bjerregrav Forsamlingshus, Østervang 2, Ø. Bjerregrav, 8920 Randers NV
Entré: Fri entré
Arrangør: Ø. Bjerregrav og O. Fussing Beboerforening
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her