Få en is for dine læseoplevelser på Randers Bibliotek

Foto: Randers Bibliotek. Børnebibliotekar på Randers Bibliotek, Jørgen Ledet, står klar mes is.
Profilbillede

Børn og unge fra 3 til 15 år kan bytte læseoplevelser til en is på Randers Bibliotek i sommeren 2023.

Står der også bøger på din pakkeliste til sommerferien? På Randers Bibliotek kan både familier og de unge læsere deltage i læseaktiviteter, som man kan hygge sig med overalt i verden. Når man har læst sine bøger og dokumenteret sine læseoplevelser, kan man hente en is på biblioteket.

"Bøger giver fantastiske sommerferieoplevelser overalt - på stranden, i bilen, i haven, i flyet eller sofaen på en regnvejrsdag. Det er lige meget, om man læser eller lytter til bøgerne - og man kan dykke ned i lige præcis det, man hver især har lyst til at læse om," siger Jørgen Ledet, børnebibliotekar på Randers Bibliotek, og fortsætter:

"Hvis man gerne vil have råd, vejledning og inspiration til feriens læseoplevelser for børnene, så er der masser af hjælp at hente på biblioteket. Man kan finde bøger, der handler om specifikke interesser som fodbold, gaming, ridning og venskaber, og der er bøger, der behandler de udfordringer og mange forskellige følelser, man oplever i de tidlige teenageår. Læseoplevelser bygger bro og giver en forståelse af verden og livet."


Foto: Randers Bibliotek / Jørgen med 'Sommerlæsedysten' og 'Sommerbogen'.

Børn fra tre til otte år og deres familier kan deltage i 'Sommerlæsebanko', hvor man henter en læsebankoplade på biblioteket. Når den er udfyldt, kan den byttes til en is for hele familien.

'Sommerbogen' er en læselystkonkurrence for børn og unge mellem seks og 15 år. Børnene og de unge henter et læse-udfordringsark på biblioteket, og når de har anmeldt tre bøger og udført 10 læseudfordringer, kan de hente en ispræmie på biblioteket.

Man kan bytte sin læseoplevelse til is fra fredag d. 9. juni til og med lørdag d. 26. august på Hovedbiblioteket i Randers.

Kilde: Randers Bibliotek
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.