Esport: underholdning på professionelt- og amatørplan

Profilbillede
dato

Det er en stor forskel at spille esport på et professionelt niveau og amatørniveau. Professionelle esportsatleter tjener penge ved at spille deres yndlingsspil og har ofte sponsorer, der betaler dem for at repræsentere deres virksomheder. Atleterne træner flere timer om dagen for at blive bedre til det, de elsker - at spille computerspil. Amatører, på den anden side, spiller for sjov eller for at konkurrere med vennerne. Selvom de sagtens can have fede gaming computere, har de ikke samme træningsregime og bruger måske ikke det samme udstyr, som de professionelle.

Sådan bliver man en professionel esportsudøver

For det første skal man have et godt udgangspunkt. Altså skal man have en interesse for esport. Dernæst skal man have en god strategi for spillet, og den kan man læse sig til på nettet eller finde ud af sammen med sine venner. Når man har lært sig selv, sin gruppe og sin strategi godt at kende, kan man begynde at øve sig rigtig meget. Dette kan man gøre ved at spille mod andre online eller offline. Hvis man gerne vil blive rigtig dygtig til et bestemt spil, kan det være en god idé at finde et hold. På den måde kan I hjælpe hinanden med jeres forskellige styrker og svagheder.

Esport er ved at blive en milliardindustri

Esport er ved at blive en milliardindustri, og det er ikke kun fordi, at der er mange penge i det. Esport handler også om engagement og passion fra fansene, og det er noget af det, der driver industrien fremad.

I dag findes der mange forskellige esport-organisationer rundt om i verden, hvor spillere kan tjene gode penge på at deltage i konkurrencer. Nogle af de største organisationer inkluderer Team Liquid, Cloud9 og SK Telecom T1. Derudover findes der også mange mindre organisationer, som stadigvæk formår at tiltrække et publikum.

Derudover har mange store virksomheder begyndt at investere i esport. Dette inkluderer blandt andet Coca Cola, Red Bull og Intel. De fleste af disse virksomheder har set potentialet i esport som en markedsføringskanal, da det giver dem mulighed for at nå ud til et yngre publikum.

E-sport i skolen deler vandene

Nogle argumenterer for, at esport bør være en del af skolens undervisning. Esport kan være med til at styrke elevernes sociale kompetencer. Når man spiller esport sammen med andre elever bliver man nødt til at samarbejde og lytte til hinanden for at kunne vinde.

Der findes dog også argumenter imod, at esport bør være en del af skolens undervisning. Eksempelvis det være svært for nogle lærere og forældre at se et læringspotentiale i esport. For det andet vil nogle elever hellere tilære sig sociale kompetencer på andre måder.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen

Seneste på facebook