Eneste kommune uden for Region Hovedstaden, der er i fare for nedlukning, er Randers

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Stine Juul Christensen

Randers er den eneste kommune uden for Region Hovedstaden, som er i fare for en ny nedlukning. Kommunen er nemlig på listen over kommuner, hvor smittetallet er så højt, at der løbende vurderes om en nedlukning er nødvendigt.

Udover 13 kommuner fra Region Hovedstaden er Randers også på listen over kommuner med landets højeste smittetal, hvilket betyder, at kommunen er i farezonen for en lokal nedlukning. Den eventuelle nedlukning kan påvirke både skoler, fritidsaktiviteter, butikker og liberale erhverv.

Da partierne i Folketinget indgik aftalen om genåbningsplanen, blev de enige om en model, der sikrer, at der lokalt vil blive indført restriktioner i kommuner, hvor incidenstallet er over 200. Denne model vil blive aktiv fra senest d. 12 april.

Incidenstallet bliver testkorrigeret, og det er derfor ikke det samme incidenstal, som hver dag offentliggøres på Statens Serum Instituts hjemmeside. Det testkorrigerede incidenstal er foreløbigt ikke offentligt tilgængeligt.

Både grundskoler, SFO’er, ungdomsuddannelser, fritidsaktiviteter og kulturaktiviteter vil automatisk skulle lukke, når incidenstallet rammer 200.

Den nye model kan betyde, at de liberale erhverv, som får lov at åbne igen d. 6 april, vil stå i fare for at lukke ned endnu en gang, hvis smittetallet er for højt. Der vil det ikke kun være de liberale erhverv, der er i risiko for nedlukning. Også storcentre og butikker vil være i fare, men beslutningen om nedlukning for disse tre skal forbi regeringen, som højst sandsynligt vil beslutte, at de også lukker – den sker altså ikke automatisk som de andre ovennævnte.

Hvis kommunen bliver ramt af den automatiske nedlukning, vil den først kunne åbne igen, når kommunen i en hel uge har haft et incidenstal på under 200. Det er derfor uklart, hvor længe en sådan nedlukning kan vare.


Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler