Donationer til velgørenhed er i højsædet for Thomas Iversen

Billede fra da Thomas Iversen (t.v.) og Hos Mormor fik besøg af Dennis Okkerstrøm fra 'Tour de Grillbar' (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

I den sydvestlige del af Randers, Vorup, finder man Hos Mormor, hvor forpagteren Thomas Dahl Iversen til dagligt langer grillpølser over disken. VORES Randers har taget en snak med Thomas om grillvognen.

For 3,5 år siden overtog Thomas Dahl Iversen grillvognen Hos Mormor. Han fortæller om, hvordan det hele startede:

“Selve grillvognen har været der i cirka 30-40 år, og de fleste kender nok Vagn og hans kone, Signe, som havde grillen tidligere. Jeg overtog den så for ca. 3,5 år siden. I dag er vi fem ansatte i alt: To ungarbejdere, én med en fast stilling og én på 6-7 timer. Resten har jeg selv.”

For Thomas udsprang ønsket om at overtage grillvognen fra en filosofi om, at man ikke skal sidde på et plejehjem og tænke: 'Bare jeg havde gjort sådan og sådan'.

“Men den her grillvogn var mulig at komme til for penge, og så tænkte jeg: 'Hvorfor ikke bare prøve det?'. På det tidspunkt havde jeg et fuldtidsjob ved siden af, så jeg kørte dobbelt - fuldtid det ene sted og nogle timer ude i grillen resten af tiden.” 

“Så det var ikke fordi, det var en kæmpe drøm, men jeg kom forbi den en dag og så at den var ledig, og så blev jeg enig med mig selv om at prøve det,” fortæller Thomas.


Bag disken kan du blandt andet møde Axel og Caroline (Foto: Privat)

Selvom han ikke tidligere har haft en grillvogn eller arbejdet i en, er Thomas uddannet mejerist og kvalitetkoordinator, og ved derfor, hvad god kvalitet er. Men der skulle alligevel ansættes én, der havde erfaring med at drive en grillbar.

“Da jeg overtog Hos MorMor ansatte jeg Nadja som den første. Hun havde tidligere arbejdet ude ved Doktorparkens Grill og Pølsevogn og havde derfor erfaringen til at sætte mig i gang.”

“Navnet 'Hos Mormor' kommer fra en tidligere ejer, der hedder Lone, som døbte grillen herefter. Så valgte jeg egentlig bare at fortsætte med det, da det var nemmest. Og i sidste ende er navnet jo passende, da alle enten har eller har haft en mormor.”

YouTube-video var vild reklame
“Mange af de kunder, vi har, er jo gengangere, og så får vi også nye kunder, som så også kommer igen. Den største ændring, jeg har lavet, er at sige, at vi skal have vores kunder tilbage.

“Det er typisk ældre, der kommer hos os, som skal have en halv grill-kylling med pomfritter, men der er også middelgenerationen - dem mellem 40-50 år. Og så på et tidspunkt havde jeg mange unge inde, fordi Dennis Okkerstrøm var forbi mig.”

Mange kender måske Dennis Okkerstrøm fra YouTube, hvor han siden 2015 har turneret Danmark rundt for at afprøve landets bedste grillbarer. Den video kan du se her.


Du finder Hos Mormor på Bøsbrovej 74 i Randers SV (Foto: Hos Mormor)

“Jeg har stadig unge, der kommer den dag i dag og siger: 'Vi har lige set på YouTube, at Dennis har været forbi dig, hvordan var han?' Så der har jeg været heldig, at jeg har ramt nogle ting. Og derudover har jeg et segment, med de virksomheder, der ligger ude omkring mig. De er også gode til at støtte mig,” fortæller Thomas og tilføjer:

“I gamle dage, var der jo rigtig mange håndværkere, der holdt ind og spiste, men dem ser vi ikke så mange af længere. Om det er fordi, de har mad med hjemmefra eller har et andet sted, de spiser, det skal jeg ikke kunne sige. Men jeg har en idé om, at de får mad med hjemmefra.”

Thomas samler penge ind til gode formål
Udviklingen har bragt Hos Mormor til der, hvor de er i dag; et spisested, der slår sig på helt unikke værdier. Thomas sørger nemlig for - udover at få gjort folk mætte - at donere en masse penge til velgørende formål. 

“Fra vi startede op, havde vi en idé om, at vi skal lave så god mad, som vi overhovedet kan. Derudover har vi jo holdt de her kæmpehotdog-spisninger, hvor langt de fleste penge går til velgørenhed. Sådan nogle ting tjener jeg ikke penge på.”

Thomas bidrager månedligt med et fast beløb til Børnetelefonen, og når han så afholder forskellige konkurrencer, så finder han ud af, hvad det næste bliver han vil støtte. I december sidste år donerede han overskuddet til økonomisk ramte familier, så børnene rundt omkring fik gaver under træet.

Læs mere: Kan du slå rekorden som den hurtigste hotdog-spiser i Randers?


Det er ikke hver dag man ser en hotdog på en halv meter, men det er altså muligt på Hos Mormor (Foto: Privat)

Den gode og lidt anderledes er da heller ikke gået helt ubemærket hen. Tidligere i år var Hos Mormor med i konkurrencen om at finde den bedste hotdog i Danmark. I årskavalkaden 'De største øjeblikke' på TV2 blev Hos MorMor sat i forbindelse med et indslag om, at danskerne spiste store portioner i 2022. Hos Mormor har nemlig afholdt Randersmesterskaber i kæmpehotdog-spisning.

Omsætningen var god i 2022
Siden overtagelsen er der sket lidt af hvert. Hertil fremhæver Thomas Dahl Iversen følgende:

“Lige nu er det en lidt hård tid. Vi kæmper også med strømregninger ligesom alle andre. Men vi kan se på vores tal, at vi har haft flere kunder end sidste år, så på den måde har vores omsætning aldrig været højere, end den var i 2022, hvilket jo er positivt.”

“Vores udfordring er, at vi ikke ligger et ret godt sted. Man skal køre hen til os, så derfor har vi også fra start af sagt, at vi er nødt til at lave god mad. Vi har simpelhen ikke råd til andet.”

Du kan smage Hos Mormors mad på Bøsbrovej 74, 8940 Randers SV, og budskabet fra Thomas er simpelt: "Vi laver det bedste mad, vi kan - og støtter et godt formål."

Du finder meget mere om Hos MorMor på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Hos MorMor