Døgnrapporten i Randers: fredag den 26. november

Profilbillede

Randers er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Butikstyveri udviklede sig til røveri – har du set mændene?

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 16.58 en anmeldelse om, at et tyveri i Bilka i Tilst havde udviklet sig til et røveri, da en vagt var blevet slået. 

En patrulje kørte til stedet hvor de traf to vagter, der forklarede, at de var blevet tilkaldt, da to mænd havde aktiveret tyverialarmen idét, de forlod butikken. 

Vagterne fortalte, at de fik kontakt til mændene uden for butikken, og at de kunne se, at begge mændene havde tasker på, der stammede fra butikken. 

Da de konfronterede mændene udenfor, slog den ene af mændene en af vagterne i ansigtet, inden de stak af fra stedet til fods. Herefter kontaktede vagterne politiet. 

Ved undersøgelserne på stedet fandt betjentene en taske med tøj, der var stjålet fra butikken. 
Vagten, der blev slået, var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og har i den forbindelse også indhentet overvågningsbilleder fra Bilka, hvor man kan se de formodede gerningsmænd, som formentligt har østeuropæisk baggrund. 

Kan du genkende mændene på billederne, hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114. 

 

røveri Bilka Tilst2røveri Bilka Tilst3

 

 

Unge mænd sigtet for dokumentfalsk: Viste falske coronapas

To unge mænd blev torsdag aften sigtet for dokumentfalsk, da de prøvede at snyde med coronapasset. 

En 20-årig mand forsøgte omkring kl. 21.00 at komme ind til en fodboldkamp på Randers Stadion, hvor alle tilskuere skal vise coronapas. Den unge mand viste et vellignende coronapas på sin mobil, men vagten ved indgangen fik alligevel mistanke til, at der var noget galt, og kontaktede politiet, der var til stede ved stadion. Det viste sig, at coronapasset var falsk, og den 20-årige blev sigtet for dokumentfalsk og bortvist fra stedet. 

Ud på natten omkring kl. 1.50 viste en 23-årig mand et coronapas på mobilen, da han ville ind på en beværtning på Åboulevarden. Her opdagede dørmanden, at efternavnet på coronapasset ikke stemte overens med efternavnet på dét kørekort, som den 23-årige viste frem. 

Dørmanden ringede derfor efter politiet, og en patrulje kom kort efter frem og sigtede den 23-årige for dokumentfalsk. Han erkendte, at han havde brugt sin vens coronapas, som han havde et billede af på sin mobiltelefon.

Østjyllands Politi advarer på det kraftigste mod at bruge falske coronapas. Straffen for denne type dokumentfalsk vil typisk være mellem 20 og 40 dages betinget fængsel, men da der er tale om en straffelovsovertrædelse, der har relation til Covid-19, kan straffen potentielt forhøjes til det dobbelte jf. straffelovens § 81 d. 


**

Kvinde sigtet for at sælge kokain på Snapchat

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje blev torsdag opmærksomme på en Snapchat-profil, der solgte kokain. De tog kontakt til profilen og satte et møde i stand om eftermiddagen ud for en adresse i Aarhus C. 

På det aftalte sted og tidspunkt kom en 29-årig kvinde kørende i sin bil, og da hun holdt ind, blev hun kontaktet af specialpatruljen, som visiterede hende og ransagede bilen. 

I lommen havde hun en salgspose med kokain og nogle tusinde kroner i kontanter, og hun blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på salg af narko. 

Fundet i bilen fik politiet til også at ransage kvindens lejlighed i Aarhus C. Her fandt de flere salgsposer, kontanter og digitalvægte med kokainrester, og i en anden bil, som tilhørte kvinden, lå der også salgsposer med kokain og hash. 

Alle stoffer og kontanter blev beslaglagt. 

**

 

Havde peberspray og halskniv på sig

En patrulje fattede torsdag kl. 15.55 mistanke til en 20-årig mand, som sad i en bil på Gudrunsvej i Brabrand. 

Betjentene tog kontakt til ham, og da de havde mistanke til, at der kunne være stoffer eller lignende i bilen, ransagede de den og visiterede den 20-årige. 

I bilen lå en halskniv, og i lommen på den 20-årige lå en peberspray. Begge dele blev beslaglagt, og den unge mand blev sigtet for overtrædelse af både kniv- og våbenloven.  

**

Specialpatrulje fangede to mænd med stoffer på samme vej

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje var torsdag aften på gående patrulje på en vej i Aarhus V, og i løbet af en halv time havde de skrevet to narkosager. 

Kl. 21.15 så de en 21-årig mand komme gående med en tændt joint i hånden, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Kl. 21.45 traf de en 20-årig mand, som skyndte sig at løbe, da han så betjentene. Betjentene løb efter og så, at han løb ned i en kælder, inden han kort efter kom op igen. Han havde ikke noget ulovligt på sig, men patruljen gik ned i kælderrummet, som de gik systematisk igennem. 

Gemt i et rum lå flere salgsposer med kokain, og den 20-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 


**

Sigtet efter fund af skruetrækker og kniv

En patrulje fandt torsdag kl. 19.30 flere ulovlige genstande i en bil med tre mænd, som de standsede på Holmstrupgårdvej i Brabrand. 

I bilen lå der en tilspidset skruetrækker og en kniv, som en 25-årig mand blev sigtet for at besidde, mens en 30-årig mand blev sigtet for at have en joint på sig.   

**

Brand i industribygning i Hasselager

En borger ringede torsdag kl. 23.33 til alarmcentralen, da han opdagede, at der var brand i en industribygning på Birkegårdsvej i Hasselager. Da politi og brandvæsen kort efter kom frem, kunne de se høje flammer stå op fra bygningen. 

Brandvæsnet fik branden under kontrol, men efterslukningen forventes at tage en del timer og fortsætter i løbet af fredagen.  

Branden fik fat i en større stak genbrugstræ, hvilket forårsagede en del røg, der kunne lugtes over store dele af Aarhus. Det vurderes dog ikke til at være farligt, og man kan frit færdes, som man plejer. 

Årsagen til branden er endnu uvis. 

**

Stoffer og kontanter beslaglagt efter ransagning

En patrulje standsede torsdag kl. 12.45 en bil med tre mænd på Viemosevej i Viby. Da betjentene kom hen til bilen, kunne de lugte hash, og de ransagede derfor køretøjet og visiterede mændene. 

En 20-årig og en 22-årig mand havde salgsposer med skunk og hash på sig, og den 22-årige havde desuden nogle tusinde kroner i kontanter på sig. Stofferne og pengene blev beslaglagt, og de to mænd blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Den tredje mand havde ikke noget ulovligt på sig, og han blev derfor ikke anholdt.  

**

Brand i villa i Udbyhøj

Politi og brandvæsen rykkede torsdag kl. 22.15 ud til en brand i en villa i Udbyhøj. Ingen personer var til stede i huset, men tre hunde, der var alene i hjemmet, omkom under branden. 

Der skete større materiel skade i en del af huset under branden, der formentligt er startet ved et komfur. 

**

Sigtet for cykeltyveri: Havde kokain i lommen

En 30-årig mand endte i nat med en del sigtelser, da han blev anholdt i Viby. En patrulje opdagede kl. 4.05 den 30-årige, der kom cyklende på Skanderborg uden lygter mod færdselsretningen, og da han blev standset, viste det sig, at cyklen var stjålet. 

Under visitationen af manden fandt betjentene en mindre mængde kokain på sig, og han endte derfor med sigtelser for flere færdselsforseelser, for tyveri og for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

Færdsel

Torsdag kl. 7.16 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Harlev. En 38-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 24-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. 

Torsdag kl. 8.15 skete der et færdselsuheld i krydset Skjoldhøjvej/Venøvej i Tilst. En 36-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og stødte sammen med en bil ført af en 33-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 36-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 15.05 skete der et færdselsuheld i krydset Udbyhøjvej/Fjordgade i Randers NØ. En 64-årig kvindelig bilist svingede til højre og ramte ind i en 50-årig kvindelig fodgænger. Den 50-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 64-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 15.28 skete der et færdselsuheld på Gammel Horsensvej i Solbjerg. En 60-årig mand fik tilsyneladende en form for ildebefindende, kørte af vejen og ramte ind i et skilt. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved selve uheldet, men han blev efterfølgende kørt til tjek skadestuen. 

Torsdag kl. 18.52 skete der et færdselsuheld på Virup Skovvej i Hjortshøj. En bilist kørte ind i et hegn ind til en privat bolig. Hegnet gik i stykker, men bilisten kørte efterfølgende videre fra stedet uden at give sig til kende. 

Torsdag kl. 21.07 skete der et færdselsuheld på Emmedsbovej nord for Grenaa. En 19-årig mand kørte af vejen og ramte ind i et træ, hvorefter bilen væltede rundt på taget. Ifølge den 19-årige skete uheldet, da han ville undvige en bil, der kørte ind foran ham midt på vejbanen. Den anden bilist var dog kørt fra stedet. Den 19-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 21.26 skete der et færdselsuheld i krydset Rådmands Boulevard/Nyvangsvej i Randers C. En 18-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 28-årig mand, som blev skubbet ind i en bil med en 64-årig kvinde bag rattet. Kvindens bil blev herefter skubbet ind i et hegn. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 18-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

**

Indbrud

Der er det forgangne døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi