Disse boliger er oplagt at opgradere med en solcelle

Profilbillede
dato

Grøn energi har fået ben og gå på de seneste år, og det kan både være smart og praktisk at få installeret en grøn energikilde som en solcelle. Men der er praktiske ting at have styr på, inden du køber en hjem, og de varierer fra bolig til bolig. Læs med her og lær mere om solceller.

Parcelhuse og solenergi i forstaden

Det er altid lettest at lave om på sin strømforsyning, hvis man har bolig på egen grund. Hvis du bor i eget hus og ønsker en solcelle, skal du blot orientere dig om markedet for celler, for at finde ud af hvilke, der er mest oplagt at få installeret i dit hjem.

Vær opmærksom på at ikke alle solceller er ens, og de skal opsættes på forskellige måder. Nogle skal eksempelvis stå frit og andre opsættes på tag eller terrasse. Derudover skal solceller installeres sammen med andet udstyr, og placeres så de optimalt kan forbindes til dit yderligere strømnet. Det kan være en god idé at opsøge rådgivning til, hvor det bedste sted er at sætte solceller op på netop din bolig og grund.

Et grønnere sommerhus

Man forbinder sommerhuset med godt vejr og høj sol, især om sommeren. Man har ofte mindre elektronik i et sommerhus og lavere strømforbrug, og bruger du det ofte om sommeren, vil du optimalt kunne fremstille en del af dit strømforbrug med en eller flere solceller. Det er især smart, fordi solceller i deres nuværende variationer er bedre til at supplere strøm til det eksisterende strømnet, frem for at levere det hele. Dine omkostninger til til sommerhus kan derfor nedbringes, hvis man udnytter det gode sommervejr til at genere energi.

Solceller kan også installeres til almene boliger eller opgange

Man kan også få solceller til strømforbruget i en lejlighed eller en almen bolig, om end det er mere regelbestemt. Bor du i lejlighed, kan du nemlig ikke bare opsætte den, men skal derimod aftale nærmere med din genboer, overboer eller andre medlemmer af boligen. Det er derfor mest optimalt at få den installeret, hvis i først og fremmest har et tag eller en tagterrasse, hvor den kan være uden at være til gene for nogen.

Solceller er en af fremtidens energiforsyninger, og de fleste har et hjem, hvor det let kan installeres. Men vær altid sikker, og undersøg om det er muligt ved din bolig. Det vil gøre strømforsyningen billigere og grønnere, hvis du griber muligheden.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen