Dine vægge er ikke så stille som du tror

Profilbillede
dato

Hvis dine vægge kunne tale

Det kan de faktisk godt. Hvordan vi dekorerer vores hjem siger alting om os. Især, hvad man hænger op på væggen. For dine vægge er en udstilling af dit hjem og din identitet. Gæster og besøgende noterer sig altid, hvordan et hjem tager sig ud. Om der er vinduer, proppet med møbler fra loppemarkedet eller helt tomme vægge, så danner folk sig hurtigt et indtryk af dig.

Det indtryk kan være svært at lave om på, men ved at være bevidst om dit hjems udtryk og hvad det vil sige at være gæst i det, kan du bedre styre, hvordan andre ser dig.

Hvad siger en væg i Randers?

Udover billederne af familien og diplomet fra folkeskolen tyer mange til kunst. Måske er du på jagt efter nye billeder og skønne plakater, og det er godt tænkt, men bare husk at placeringen på væggen, indramningen af plakaterne og hvor mange der er, har lige så stor betydning. Lidt kækt sagt, er alt det udenom billederne det, som står mellem linjerne i din vægs udtryk.

Alle ved at spejle forstørrer et rum, men et større rum kan hurtigt blive opslugende, hvis ikke man byder på mere end tomhed. For rigtigt at bringe liv i dit hjem, må du give væggene en stemme - eller rettere - beslutte dig for, hvad de skal sige. For en stemme har de.

Stil og tradition

I Skandinavien er vi mestre i minimalisme. Der kan sidde et enkelt billede på en væg alene eller måske er der et par små hylder med glas. Altid med en kæmpe flade af blank, hvid væg og nedtonede farver i rummet. Hvis du er en af dem, der foretrækker dette rene look med få ting på væggen, skal du vælge din dekoration med omhu.

Og det er egentlig meget logisk: Jo færre ting på væggen, des mere vægt har deres udtryk. Et billede af Pjerrot (og kun Pjerrot) på din væg, vil forstørre hans vigtighed for dig i andres øjne. Det vil ligne, at du tilbeder ham! Også selvom det bare var et sjovt minde fra turen sidste sommer.

Derfor skal du være varsom med, hvad du vælger at hænge op på din væg som minimalist. Helt modsat kender man den propfyldte facade hos amerikanerne, hvor væggen nærmest er en blanding mellem dekorationer og en scrapbog. Der er så meget at se på, at øjet ikke ved, hvor det skal hvile.

Hvad hænger du på din væg?

Flere kritiske stemmer har fået vind i sejlene de seneste år, og spørgsmålet er, om minimalismens højtid er ved at falme. De klassiske, hvide hjem med nøje valgt pynt og undertoner af falmede jordfarver i puderne osv. er blevet sammenlignet med tandlægeklinikker og andre sterile institutioner.

Men det er heldigvis helt op til dig, hvilket udtryk dit hjem skal give. I det store hele er du på sin vis også med til at bestemme, hvilken stil, der er rigtig Randers.

Så, hvad siger din væg i Randers?


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen