Det lokale auktionshus er blandt landets førende: “Målet var at skabe Danmarks mest alsidige auktionshus“

Man kan altid mærke spænding og suset i luften når auktionarius Finn Campen lader hammeren falde (Foto: Campen Auktioner)
Profilbillede
dato

Campen Auktioner er et dansk auktionshus beliggende på Myntevej 2 i det nordvestlige Randers. Det blev etableret i 2010 af Finn Campen, der kommer fra en anerkendt handelsfamilie. I denne artikel kommer du til at kende Campen Auktioner - og Finn Campen - endnu bedre.

Med årene er Campen Auktioner blevet en af de førende aktører på det danske auktionsmarked. Udover hovedkvarteret i Randers har auktionshuset også filialer på Samsø og i Nyrup, Sjælland.

Campen Auktioner har skabt sig en stærk position på markedet ved at afholde både fysiske og online auktioner. Auktionshuset er kendt for sin alsidighed og specialiserer sig i konkursauktioner, ophør og likvidationer.

Med et fysisk areal på 8.289 m2 og udendørsareal på 28.777 m2 i Randers samt et indendørs areal på 5.600 m2 og indhegnet udendørsareal på 15.000 m2 i Nyrup, har Campen Auktioner plads til de mange auktionsgenstande, der sælges hvert år.

Kæmpe vareudbud, høj professionalisme og fokus på bæredygtighed
Et af Campen Auktioners særkender er det store vareudbud med flere tusinde katalognumre. Auktionshuset tiltrækker både erhvervskunder, samlere og almindelige forbrugere med sine unikke genstande til favorable priser.

Blandt de mange effekter, der udbydes, finder man blandt andet entreprenørmateriel, landbrugsmaskiner, køretøjer, specialbiler, veterantraktorer, bådudstyr, værdiskabe, elektronik, møbler, antikviteter, designvarer, heste, hus- og haveudstyr, sportsudstyr, storkøkkenudstyr, inventar, flytteauktioner og varepartier.

Campen Auktioner er kendt for sin høje grad af professionalisme, og auktionshuset har erfarne medarbejdere, der giver vejledning og rådgivning både til indsættere og købere om auktionsprocessen og handelen med de enkelte varer.


Campen Auktioner sælger både store og små samlinger. På auktionshusets online auktion nr. 8008 solgte de et helt bilmuseum (Foto: Campen Auktioner)

Med sit omfattende netværk af danske og internationale købere og sælgere har auktionshuset fået sig et solidt fundament som en ganske velrenommeret virksomhed.

Bæredygtighed er også en vigtig værdi for Campen Auktioner. Auktionshuset fokuserer på genbrug og genanvendelse ved at sælge genstande fra virksomheder og private, som kan finde nyt liv hos andre.

Derved bidrager Campen Auktioner til at reducere spild og fremme bæredygtig praksis inden for auktionsbranchen.

“Vores tilgang til auktioner er også forankret i genbrugstankegangen, hvilket vi er stolte af. Når vi sælger noget på auktion, får tidligere elskede genstande et nyt hjem, og vi undgår, at de bare bliver smidt væk. Vi bidrager dermed til bæredygtighed og genbrug,“ fortæller Annette Kjær, der er marketingschef for Campen Auktioner.

Historien bag - hvem var familien Campen?
Finn Campen, grundlæggeren af Campen Auktioner, har vokset op i en familie, hvor handel var en naturlig del af hverdagen.

Hans forældre, Lissi og Peer Campen, drev flere fabrikker og landbrug, og derfor har handel altid været en integreret del af Finn Campens liv.

Før etableringen af Campen Auktioner var han selvstændig erhvervsdrivende og handlede med alt fra ejendomme til juletræer og heste.

Efter at have fået muligheden for at studere på auktionsskolen i 2006 greb han chancen og så auktionsbranchen som et nyt rammeværk for at sælge en bred vifte af varer. Og i 2010 åbnede Campen Auktioner A/S sine døre for første gang.

“Ved etableringen af Campen Auktioner A/S var målet at skabe Danmarks mest alsidige auktionshus og det lykkedes da også gennem nytænkning som f.eks. ikke at have et katalog, men at gøre brug af Den Blå Avis, så når auktionsgæsterne spurgte efter et katalog til auktionerne, henviste Finn bare til den gratis Blå Avis.“

Allerede første år afholdte Campen Auktioner A/S 26 fysiske auktioner og har i nyere tid udvidet med flere afdelinger og nu også online auktioner.

Siden da har auktionshuset afholdt mere end 8.000 auktioner og solgt flere hundredetusinde katalognumre.


Virksomheden flytter og sætter alt kontorinventar på auktion, her masser af Aeron Miller kontorstole (Foto: Campen Auktioner)

Et af Danmarks mest alsidige auktionshuse
Campen Auktioner A/S har opnået anerkendelse som et af Danmarks mest alsidige auktionshuse. Med deres fysiske og online auktioner tilbyder de en bred vifte af tjenester, herunder specialauktioner, udlejning af auktionarius, flytteauktioner, konkursauktioner, ophørsauktioner og dødsboauktioner.

Campen Auktioner betjener både virksomheder og private kunder samt er anerkendt for sin ekspertise inden for handel med forskellige varegrupper. 

“Vores kernefokus er at tilbyde handel med en bred vifte af auktionseffekter til vores købere gennem spændende auktioner fordelt på både online og fysiske auktioner i hele Danmark. Der kan også være store fordele i at udvalgte auktioner afholdes direkte fra indsætters hjem eller virksomhed,“ siger Annette Kjær og fortsætter:

“Vi oplever en stigende tendens til at afholde auktioner hos vores kunder, både hjemme hos private og direkte fra din virksomhed. Her kommer vores auktionsagenter ud af auktionshuset for at arrangere auktioner direkte fra din lokation.“

Denne form for auktioner har mange fordele, herunder en reduktion af omkostninger til transport af varer til vores auktionshus.

“Vi stræber efter at gøre det så nemt og bekvemt som muligt for vores indsættere.“

Det betyder altså, at kunden har mulighed for at byde fra nær og fjern, enten via nettet eller via telefonbud, og dermed fortsætte arbejdsgangen uforstyrret. Det er smart både for Campen Auktioner og virksomheden, der begge er klar over, at tid er penge.

“Vi tilbyder en omfattende palette af ydelser og produkter til vores kunder. Vores sortiment omfatter alt fra maskiner, antikviteter, kunst, smykker, ure, møbler, vin, biler, soltag, varmepumper, våben, m.m. Vi stræber efter at sikre, at vores kunder får adgang til et alsidigt udvalg af genstande, der passer til forskellige smag og interesser.“

Auktionshuset sikrer en professionel og pålidelig auktionsoplevelse, hvor kunderne kan byde på og erhverve sig genstande, der opfylder deres behov. Samlet set er Campen Auktioner dedikeret til at levere enestående auktionsoplevelser og give vores kunder mulighed for at erhverve sig effekter, der opfylder deres behov.

“Vores mål er at være en troværdig og førende aktør inden for auktionsverdenen, hvor kunder kan finde sjældne skatte og opleve spændingen ved auktioner på højeste niveau.“

Hvorfor fastholde fysiske auktioner?
I en digital tidsalder kan det virke naturligt at spørge, hvorfor Campen Auktioner fastholder fysiske auktioner og hvad der adskiller dem fra andre auktionshuse. De vælger at holde fast i de fysiske auktioner af flere grunde, fortæller Annette Kjær

“For det første er det sjovt og medrivende for både vores gæster, bydere, medarbejdere og auktionarius. Vi elsker den energi og stemning, der opstår, når alle tilstedeværende bliver grebet af auktionsprocessen. Øjeblikket, hvor hammeren falder, er bare noget helt specielt. Selvom de fysiske auktioner kræver mere arbejde, ønsker vi at fastholde dem, da de giver en unik og levende oplevelse.“

“Når vores gæster byder og køber på de fysiske auktioner, opstår der en særlig atmosfære, som ikke kan genskabes online. Vi værner om denne oplevelse, da vi mener, at det er vigtigt at bevare den menneskelige interaktion og den unikke stemning, som kun opstår ved fysiske auktioner.“

Selv efter Corona-pandemien, hvor online handel er blevet mere udbredt, ønsker Campen Auktioner at få folk ud af deres digitale huler igen og skabe en ny og forbedret oplevelse ved deres fysiske auktioner.

“Vi ønsker ikke at stagnere i det, vi "plejer" at gøre,“ understreger Annette.

Det, der adskiller Campen Auktioner fra andre auktionshuse, er evnen til at kombinere både online og fysiske auktioner og tilbyde en bred vifte af varer til alle.

Deres auktioner er ikke kun for de privilegerede, som man ofte ser i film, hvor dyrebare diamanter bliver solgt på hemmelige auktioner i Paris.

“Hos os kan du finde alt muligt - traktorer, biler, cykler, heste, tøj, smykker, designmøbler, værktøj, solceller og meget mere. Stort eller småt, der er noget for enhver smag.“


Elvis-auktion i Randers: Donna Presley starter auktion med 61 sjældne Elvis-effekter (Foto: Campen Auktioner)

Fremtiden for Campen Auktioner
I fremtiden ønsker de at gøre deres fysiske auktioner til en endnu større oplevelse, hvor både store og små, familier og venner kan nyde eftermiddagen sammen. Campen Auktioner har tidligere tilføjet elementer som kørsel i veteranbiler, oplæg af kendisser og servering af mad, kage og drikkevarer.

“Dette er en proces, der konstant udvikler sig, hvor vi forsøger at skabe en auktionshal, hvor atmosfæren og temaet i auktionen understøtter hinanden. Desuden vil vi fortsætte med at arbejde på at sikre vores gæster en god oplevelse, ikke kun ved at tilbyde mad og drikke, men også ved at give dem noget ekstra med hjem.“

“Det kan omfatte aktiviteter som at køre på racerbanen med fjernstyrede racerbiler eller give dem mulighed for at opleve auktionshallen på en måde, der afspejler auktionens tema,“ tilføjer Annette.

I deres arbejde på auktionshuset og ved de fysiske auktioner stræber de altid efter at udvikle sig, og det er blandt andet ved at være modtagelig overfor inputs fra helt særlige mennesker.

“Det opnår vi ved at samarbejde med forskellige mennesker, herunder kendte personer og influencere, der giver os input og et nyt perspektiv på vores egen auktionsverden. Vi ønsker ikke at sidde fast i fortiden eller i det, der tidligere har fungeret.“

Lige nu undersøger Campen Auktioner også muligheden for at implementere AI i deres arbejdsgang, fortæller Annette:

“Vi stræber altid efter at optimere vores rutiner og undersøger muligheder inden for AI, som kan hjælpe med at gøre vores arbejdsprocesser hurtigere og mere effektive. Automatisering af visse opgaver frigør også mere tid til at fokusere på forholdet mellem vores gæster/bydere og os.“

I dag består Campen Auktioner A/S af 35 ansatte og ligger i Randers på adressen Myntevej 2. 

Du kan finde meget mere om Campen Auktioner A/S på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: CAMPEN AUKTIONER