Den Gerrige / Værket

Kilde: Værket og Randers Teaterforening
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk

Oplev Kristian Holm Joensen som den gerrige Harpagon i den klassiske forviklingskomedie om nærighed og kærlighed af Moliére. 

Harpagon er en gnier af den værste slags. Han elsker sine penge mere, end han elsker sine børn og lever i konstant frygt for at blive bestjålet. Han lader sin mistænksomhed styre og grådigheden råde – også over familien. Hans søn Clémante er forelsket i Mariane, som, Harpagon tror, er fattig og billig i drift, og derfor selv agter at ægte hende. Datteren Elise elsker den unge Valére, som holder sin formue hemmelig, mens han gør tjeneste hos Harpagon for at være tæt på Elise. Det vil Harpagon ikke høre tale om, for Elise skal – uden medgift selvfølgelig – afsættes til en velstående gammel mand, og Cléante til en rig enke.

Det går dog ikke helt efter planen for den grådige Harpagon, da de to søstre allierer sig med tjenere og giftekniven Frosine for at trodse deres fars vilje – og gifte sig med deres elskede. Og i en sand komedie ender de rette med at få hinanden – og Harpagon forbliver gift med sine penge og gøres til grin til glæde for alle, der elsker komedie.

Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Kristian Boland, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Passer, Mads Reuther og Sofia Cukic.

Manuskript: Moliére

Instruktion: Geir Sveaass

Dato: Tirsdag 20. oktober 2020.
Tidspunkt: Store Sal kl. 19.30.  Dørene åbner kl. 19.00. 
Adresse: Værket, Sven Dalsgaards Plads 1, 8900 Randers 

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler