Boligmarkedet i Randers har genfundet formen

Foto: Indehaver af Danbolig Randers, Martin Jacobsen.
dato

Boligmarkedet har genfundet formen og overrasket positivt med en markant stigning i antallet af solgte boliger. I Randers Kommune fik køberne også sat et flot punktum på året med mange underskrevne købsaftaler. Det viser de nye handelstal fra Boligsiden, som er beregnet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Konkret blev der i Randers Kommune solgt 405 huse i andet halvår af 2023. Det svarer til en stigning på 9 procent i forhold til samme periode året før, hvor der blev solgt 373 huse. Ifølge indehaver Martin Jacobsen fra danbolig Randers vidner det om, at boligmarkedet er kommet op i gear ovenpå afmatningen i slutningen af 2022.

”Det er glædeligt at opleve den store interesse for at købe bolig. For et år siden var mange købere tilbageholdende som følge af den økonomiske uro, men den seneste tid er boligmarkedet kommet tilbage på rette kurs, og lysten til at handle bolig vendt tilbage med fornyet styrke,” siger indehaver Martin Jacobsen og forklarer:

”De fine overenskomstforhandlinger fra foråret, hvor mange danskere fik højere lønstigninger end normalt, har været med til at sætte strøm til optimismen. Det betyder, at vi i højere grad har set, at køberne har slået til, når den rigtige bolig er kommet til salg. Vi ser derfor med optimistiske øjne på boligmarkedet i vores område i 2024.”

Positiv overraskelse
Interessen for at købe ejerbolig og få sit eget navn på postkassen er også tydelig på landsplan. I andet halvår af 2023 blev der solgt 23.629 huse mod 18.294 huse i andet halvår af 2022. Der er med andre ord blevet handlet 23 procent flere huse i andet halvår af 2023 end i andet halvår af 2022. 

”Der var tunge skyer over boligmarkedet ved indgangen til 2023. De fleste prognoser spåede prisfald og fortsat afmatning på grund af højere renter, inflation og energikrise, som ramte danskernes pengepung hårdt. Heldigvis går alting ikke altid som forventet, og boligmarkedet overraskede positivt,” siger Nordea Kredits boligøkonom Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:

”Boligejerne har opnået flotte stigninger i deres friværdi i 2023, og vi forventer, at boligpriserne vil stige en lille smule yderligere i 2024. Inflationen er faldet, og renten forventes snart at følge med ned. Samtidig oplever danskerne pæne lønstigninger og kombineret med boligskattereformen, der betyder lavere samlede boligskatter til fire ud af fem boligejere, vil det presse priserne op de fleste steder i landet.”

Flot punktum for året
I hele 2023 blev der for landet som helhed solgt fem procent flere boliger end i 2022. Det viser Boligsidens opgørelse over det samlede salg i 2023. Salget af ejerlejligheder har taget det største spring med en stigning på 11 procent, mens salget af villaer og rækker er steget med 5 procent og sommerhuse med 2 procent. 

Kilde: Danbolig Randers
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.