Bluesfestival i Randers udsættes til næste år

Kilde: Randers City Blues Festival
Profilbillede
Karoline Andersen

Randers City Blues Festival 2021 bliver ikke gennemført. Bestyrelsen bag festivalen har konkluderet, at det er lettere at forudse vejret end at skyde på, hvornår corona-restriktionerne bliver ophævet:

”Sidst kendte restriktioner for vores spillested Underværket gav plads til maksimalt 80 publikummer, og det kan vi ikke lave festival for”, siger formand Christian Borg. En stor del af City Blues Festivalen i Randers foregår udendørs på gader og stræder, og ingen ved, hvordan forsamlingsmulighederne ser ud sidst i juni. Under alle omstændigheder er vi økonomisk afhængige af entreindtægterne i koncertsalen to aftener i træk. Som vi læser myndighedernes mangel på konkrete udmeldinger, så bliver du ikke muligt i fuldt omfang i 2021”.

Festivalen, der blev holdt første gang i 2017, har ikke villet bede musikerne om at holde datoerne ledige for andet år i træk:

”Når vi ikke tror på det, og musikerne faktisk heller ikke gør det, så føler vi det mest fair at melde ud allerede nu, og 2021 ikke bliver gennemført”, fortæller Christian Borg. ”Vi havde engelske, norske, svenske, tyske og italienske navne på plakaten. De skulle lige nu have lavet rejseplaner og booket flybilletter. Vi skulle bestille hotelpladser. Og alt det kunne vi så måske trække tilbage om et par uger eller en måned. Nu er der ro på, og alle har udtrykt forståelse for beslutningen med håber om, at det så kan blive til noget i 2022."

TORA kommer til august
Helt stille bliver koncertåret 2021 dog ikke for City Blues Festivalen. Randers har hyret det prisnominerede norske topnavn TORA til en enkelt koncert fredag den 27. august i år, og den kan gennemføres, selv om der måske højest må være 80 gæster i salen. Superguitaristen Tora Dahle Aagaard kommer med det band, der i løbet af 2020 har vakt den måske største opsigt på den skandinaviske bluesscene, og som allerede har vundet anerkendelse i England med optræder bl.a. i Royal Albert Hall.

Randers bliver de første arrangører i Danmark, der kan præsentere TORA. Dagen efter optræder nordmændene ved Kattrup Park Blues/Hovedgaard Bluesfest.

”Det er et lille plaster på såret, at vi kan præsentere TORA, der jo allerede sidste år skulle have været topnavn ved festivalen i Randers”, siger Christian Borg. ”Det er så p.t. den eneste koncert, vi har planer om, men der er da forslag om en koncert også med engelske Georgia van Etten, så det må vi se på, når vi holder generalforsamling i marts. Her skal det jo også endelig besluttes, om vi gennemfører i 2022. Foreløbig har vi mistet vores tilskud for indeværende år, og der skal altså tænkes nyt. Men det plejer vi at være ret gode til, så ”fingers crossed”, vi håber det bedste”.

Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler