Biblioteket støtter op om Pride i Randers

Foto: Randers Bibliotek. Bettina Boddum og Lena Koldsø står ved regnbuestanden på Next Library.
Profilbillede
dato

Lørdag d. 10. juni er der for første gang Pride i Randers. Bag eventet står foreningen Randers Regnbuen, og Randers Bibliotek støtter op med kreative workshops, hygge og fokus på mangfoldighed i bibliotekets åbningstid.

For første gang nogensinde kan randrusianerne opleve det verdensomspændende fænomen Pride i hjertet af Randers. Pride er en fejring af mangfoldigheden med særligt fokus på retten til at udtrykke sin seksualitet og kønsidentitet, og som regel betyder det et festfyrværkeri af farver, glimmer og glitter for beskueren.

Randers Bibliotek støtter op om paraden og festlighederne med et arrangement med små workshops og mulighed for at hvile benene i hyggelige omgivelser.

"Vi vil gerne endnu engang understrege, at biblioteket er for alle. Denne dag finder vi regnbueflagene frem igen og fejrer diversiteten og mangfoldigheden," siger bibliotekschef Lone Føgh Westphall og tilføjer:

"Der er også mulighed for at se den stand, vi bruger til at præsentere vores fokus på køn og identitet, der kulminerede med den store fest "Randers Under Regnbuen" i efteråret 2022. Der er stor interesse for sagen i biblioteksverdenen, og derfor har vi for nylig være inviteret til at vise vores arbejde frem på både en national og international samling af biblioteksfaglige, politikere og andre beslutningstagere."

Bibliotekets bidrag til arrangementet i forbindelse med Pride foregår i Hovedbibliotekets åbningstid lørdag d. 10. juni fra kl. 10 til kl. 15, og man kan læse mere om indholdet på hjemmesiden randersbib.dk.

Selve Pride-arrangementet kan man finde information om via facebooksiden "Randers Regnbuen" og i deres begivenhed "Randers Pride".

Kilde: Randers Bibliotek
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.