Behandler din a-kasse dig ordentligt? Derfor kan det give mening at finde en bedre a-kasse

Profilbillede
dato

En a-kasse er en vigtig støtte for de fleste mennesker, da den giver sikkerhed mod ledighed og en større følelse af tryghed. De er sat i verden for at understøtte arbejdsmarkedet og give alle danskere i arbejde et sikkerhedsnet, som kan samle dem op i tilfælde af arbejdsløshed.

Det sker først og fremmest gennem udbetaling af dagpenge til de medlemmer af a-kassen, som mister deres arbejde. En a-kasse kan dog også være mange andre ting, og derfor kan det være vigtigt at vælge den helt rigtige a-kasse.

Der kan være store forskelle på a-kasserne, både i forhold til deres priser og hvilke fordele de tilbyder. Derudover er der bare nogle a-kasser, som behandler deres medlemmer bedre end andre. Der er f.eks. mange a-kasser, som modtager flere klager over deres rådgivning og afgørelser vedrørende dagpenge. Så hvordan finder du ud af, om din a-kasse behandler dig ordentligt? Og vil det kunne svare sig at finde en bedre a-kasse? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Sådan kan du tjekke om din a-kasse behandler dig ordentligt

Dagpengereglerne er ikke altid nemme at finde hoved og hale i, og det kan være svært at vide, om følelsen er berettiget, når man føler sig uretfærdigt behandlet. Hvis din a-kasse har truffet en afgørelse omkring din situation, som du ikke er enig i, kan det være en god idé at tjekke, om a-kassen nu også har truffet den rette afgørelse.

Det er selvfølgelig en god idé først at tjekke op på de specifikke regler, der gælder for det aktuelle område, som sagen omhandler. Du kan også med fordel tjekke op på a-kassens anmeldelser på Trustpilot, hvor du måske kan finde informationer fra andre medlemmer i samme situation. Det vil også være muligt at finde relevante klagesager og se deres afgørelse hos Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring (CKA).

At klage kan gavne dig

Hvis du føler dig uretfærdigt behandlet af din a-kasse, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig klage over enhver afgørelse hos CKA, som ser nærmere på din sag og træffer en afgørelse. En oversigt over statistikker fra tidligere år viser, at det ofte kan svare sig at klage over en afgørelse hos sin a-kasse.

I 2021 viste opgørelsen fra CKA nemlig, at hele 21,9 % af de behandlede klager endte med en ændring af a-kassens afgørelse eller en henvisning til, at sagen skulle behandles i a-kassen igen. Her er det også værd at bemærke, at der er mærkbar forskel på, hvor mange nederlag de forskellige a-kasser får i klageinstansen.

Find en bedre a-kasse

Er man utilfreds med sin a-kasse, er det heldigvis hverken besværligt eller tidskrævende at skifte til en anden. Ud over at du kan opnå en bedre behandling, kan det også give dig en økonomisk besparelse i mange tilfælde. Du kan komme i gang med processen med det samme. Find en bedre a-kasse her.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen