Akupunktur på ung misbruger fik Teresa til at tænke: ”Dét der – det vil jeg gerne lære!”

Privat sygeplejerske og akupunktør Teresa Baggins klinik er lokaliseret i Randers Slotscenter (Foto: Privat)
Profilbillede

I klinikken i Randers tilbyder den RAB-godkendte akupunktør og sygeplejerske Teresa Baggins akupunktur mod en lang række lidelser. Hun ønsker at tilbyde en behandlingsform, som kan hjælpe kroppen i balance, uden medicin og uden nogle farlige ricisi og bivirkninger. 

I efteråret 2022 kunne Teresa Baggins for første gang slå dørene op for sin klinik. I klinikken tilbyder hun privat sygepleje, cupping-massage og akupunktur.

”Cupping-massage er en behandlingsform som er god til de store muskler på kroppen. Cupping er især effektivt mod ømme og spændte muskler. Akupunktur er effektiv mod adskillige lidelser, som migræne, infertilitet, smerter, inflammations- og betændelsestilstande. Behandlingsformen har også en positiv indvirkning på psykiske lidelser,” fortæller Teresa Baggins.

Hun er ikke et sekund i tvivl om, at det vigtigste for hende, er, at hun kan tage sig ordentlig tid til sine klienter. Hun følte ikke, at hun fik tiden til at udføre sit arbejde ordentligt på sygehuset. Det var også blandt grundene til at springe ud som selvstændig:

”Jeg skal have tid til at forberede mig, og tid til at lytte og forstå og tid til at udføre et godt stykke arbejde,” fortæller hun og uddyber: “Jeg går meget op i kvaliteten af mine behandlinger. Det betyder meget for mig, at mine klienter bliver mødt med forståelse. At de har en oplevelse af, at jeg er nærværende.”


Et behandlerrum i Teresa Baggins' klinik i Randers Slotscenter. (Foto: Privat)

En øjenåbner
Teresa Baggins er uddannet sygeplejerske og har flere års erfaring som sygeplejerske på akutmodtagelsen og akut psykiatrisk afsnit C på Randers Sygehus.

På afsnit C tog hun imod en ung mand, der var misbruger og havde svære abstinenser. Han kravlede rundt på hospitalsgulvet og kunne først finde ro, da Teresa Baggins' kollega gav ham NADA. 

”NADA er en behandlingsform indenfor akupunkturen, som anvendes i mange lægeklinikker og psykiatriske afsnit på sygehusene. Efter behandlingen faldt han helt til ro og til sidst overgav han sig til søvnen,” fortæller Teresa Baggins og uddyber:

”Det virkede så godt på ham, og jeg tænkte med det samme, at dét der – det vil jeg gerne lære. Og så begyndte mit eventyr inden for akupunktur ellers.”

Oplevelsen gjorde stort indtryk på Teresa, der fik lyst til at kombinere de to fag, og i dag kan hun bryste sig af, at have taget et af de længste grunduddannelser indenfor akupunkturen, ved læge Kjeld Bruun, som har en phd. i akupunktur.

”Jeg holder meget af naturvidenskaben, men jeg tror også på at der er mere mellem himmel og jord,” fortæller Teresa Baggins.

“Vendepunktet i mit arbejde som sygeplejerske gjorde, at jeg ville vide mere om akupunktur og traditionel kinesisk medicin,” fortæller Teresa Baggins og refererer til episoden på psykiatrisk afsnit, hun sent vil glemme.


Teresa Baggins - autoriseret sygeplejerske og RAB-godkendt akupunktør (Foto: Privat)

Flere bolde i luften

Teresa Baggins havde en klar plan fra start. Hun ville både jonglere med det at have sin egen klinik, og samtidigt være ansat som sygeplejerske på sygehuset. Men efter blot 5 måneder har hun fået så travlt i klinikken, at hun snart går fuldtid i klinikken.

Hun er RAB-godkendt akupunktør, hvilket giver en fordel for klienterne, der kommer forbi:

“Som klient hos mig kan man få tilskud fra Sygesikring Danmark - hvis man er medlem - samt sundhedsforsikringer,” fortæller Teresa Baggins.

Teresa deler klinikken med den dygtige zoneterapeut, Charlotte Velling. Sammen ønskede de at skabe en klinik med lækre, rolige omgivelser i Randers midtby. 

Du finder meget mere om Teresa Baggins Klinik på klinikkens Facebookside og hjemmeside.

Klinikken har adressen på Slotsgade 4, 1 sal, 8900 Randers.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Teresa Baggins Klinik
False {
}