BJØRNEBANDEN er gået i gang med den årlige klargøring af LILLEBJØRN i Randers Havn

Foto: Privat. Medlemmer af BJØRNEBANDEN hænger banner op ved pumpehuset ved krydset i Toldbodgade/Havnegade.
Profilbillede
dato

Af: Carsten Vammen

Mandag den 17. april 2023 startede de 15 medlemmer af BJØRNEBANDEN, som årligt klargør LILLEBJØRN efter vinteropholdet på land, med at forberede LILLEBJØRN således at skibet kan søsættes inden første sejlads den 12. maj 2023.

Bjørnebanden består af erfarne frivillige med en tidligere erhvervsbaggrund lige fra arkitekt, tandlæge, radioforhandler, maskinmester, landinspektør m.fl., men alle går på lige fod ind i arbejdet med det formål at holde LILLEBJØRN "shipshape" klar til søsætningen - der er allerede på nuværende tidspunkt booket 49 sejladser til den kommende sæson 2023.


Foto: Privat // Bjørnebandemedlemmer slapper af foran LILLEBJØRN.

LILLEBJØRN blev bygget i 30'erne i Tyskland og blev angiveligt brugt af nazisterne under 2. verdenskrig i Sønderborg, hvor Randers Havn købte skibet i juli 1948, og herefter fik LILLEBJØRN en mere rolig tilværelse som arbejdsbåd i Randers Havn frem til 1990, hvor det blev besluttet at skrotte skibet - hvilket dog ikke kom til at ske, idet ildsjæle i Randers satte en stopper for det og "Foreningen til Lillebjørns Bevarelse" blev dannet.

Siden 1994 har skibet været en del af Randers Havn og tilbudt sejladser fra maj til slut september - i 2022 blev det til 102 sejladser med 1500 gæster.

Foreningen tegnes af 180 medlemmer, som støtter LILLEBJØRN i tyndt og tykt med deres medlemskab.

Udover medlemmer af Bjørnebanden står 12 skippere og 15 matroser klar med deres utrættelig indsats når sæsonen starter og omkring 100 sejladser bliver gennemført.

Kilde: Foreningen til Lillebjørns Bevarelse // Carsten Vammen